ناتوانیهای جنسی:
توانمندی یا ناتوانمندی جنسی و سلامت دستگاه تناسلی زن یا مرد به چند عامل بستگی دارد: 1- عوامل ارثی یا مادرزادی 2- سلامت سایر دستگاههای بدن، به خصوص دستگاه اعصاب 3- تغذیه 4- مصرف ( خوردن، نوشیدن یا کشیدن) الکل، موادمخدر و سیگار.
عسل مادهای است مقوی، نیروبخش و محرک نیروی جنسی (قوة باه) که در صورت مصرف مداوم و مناسب، تغییر قابل ملاحظهای در تمایل و قدرت جنسی فرد ایجاد میکند. برای درمان سستی نعوظ، کندی نعوظ، سرعت انزال کمبود تمایلات جنسی، کمبود منی، ضعف قدرت جنسی در افراد مسن و افزایش تمایل مجدد به نزدیکی و قدرت تکرار جماع، رعایت دستورهای زیر مفید است. هیچ نوع دارو یا روشی مؤثرتر از عمل به دستورات زیر نمیتوان سراغ گرفت استفاده از مواد، مخلوطها، یا روشهای زیر، برای افراد معمولی تأثیر قطعی دارد، اما افراد معتاد به مواد اعتیادآور با مصرف تجویزهای زیر نمیتوانند مشکلات جنسی ناشی از اعتیاد خود را برطرف کنند. بنابراین لازمه به دست آوردن تمایل و قدرت جنسی در افراد معتاد، ابتدا ترک اعتیاد است. خوشبختانه اگر فرد معتاد زود اعتیاد خود را ترک کند، میتواند با تجویزهای زیر به سرعت تمایلات و قدرت جنسی خود را باز یابد.[1]
1- نیم قاشق چایخوری زنجبیل را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید. سپس این مخلوط را در یک لیوان شیر بریزید و یک عدد زردهی تخممرغ به آن اضافه کنید و مخلوط را خوب به هم بزنید و پس از صبحانه(روزدر میان) بنوشید. به عنوان عصرانه نیز مخلوطی از نیم قاشق چایخوری زنجبیل کوبیده و یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان شیر یا مایعات و آبمیوه به هم بزنید و بنوشید. این تجویز را به مدت 10 روز و از آن پس به مدت 30 روز دیگر، فقط یک نوبت در روز ادامه دهید.
2- 500گرم مغز گردو یا مغز بادام یا ترجیحاً مخلوطی مساوی از مغز گردو و مغز بادام را خوب بکوبید. هر روز پس از صبحانه یک قاشق مرباخوری از کوبیده مخلوط گردو و بادام را با یک قاشق مرباخوری عسل در یک لیوان شیر بریزید و پس از افزودن یک عدد زردهی تخممرغ و به هم زدن، آن را بنوشید. به عنوان عصرانه نیز یک قاشق از مخلوط کوبیده مغز گردو و بادام را با یک قاشق غذاخوری عسل در یک لیوان آبمیوه یا مایعات صرف کنید. این تجویز را به مدت 10 روز متوالی رعایت کنید و از آن پس به مدت 30 روز فقط یک نوبت در روز ادامه دهید.[2] مغز گردو، بادام، عسل و شیر، هم جزء مواد بسیار مقوی هستند که باعث رفع هر گونه سوءتغذیه و آرامش اعصاب میشوند[3] و هم روی قوای جنسی، تحریک تمایلات جنسی، افزایش منی، درمان سستی نعوظ، درمان انزال سریع و غیره بسیار مؤثرند. اما اثر درمانی این تجویز تدریجی است و شخص برای نتیجه گرفتن باید به طور دقیق دستورات را عملی کند.
نوشیدن آبمیوهها و سبزیها به مقدار روزی 1 تا 2 لیوان به همراه تجویزهای 1 و2 اثری قاطع دارد.
3- افراد مسن میتوانند برای تقویتی قوای جنسی خود روزانه در هر نوبت، پس از صبحانه و پس از شام، مخلوط یک قاشق مربا خوری روغن زیتون و یک قاشق مرباخوری عسل به مدت 5 روز میل کنید. از آن پس تا 20 روز نصف مقادیر فوق را به همان طریق مصرف کنند. مصرف دایمی عسل به عنوان جایگزین قند معمولی به میزان حداکثر روزی 4قاشق چایخوری در رژیم غذایی افرادی با سن بیشتر از 50سال شدیداً توصیه میشود.
4- افرادی که مایل به جماع مکرر در هر نوبت هستند، ولی پس از بار اول قدرت خود را از دست میدهند و محروم میمانند، باید ضمن مصرف تجویز شماره 1و2، پس از بار اول جماع، یک قاشق غذاخوری عسل ویک قاشق غذاخوری آب لیموترش تازه را در یک لیوان آب خنک خوب مخلوط کنند و بنوشند. پس از حدود 30 دقیقه تمایل و قدرت مجدد جماع در مرد ظاهر میشود، زن نیز در صورت نداشتن تمایل به جماع مجدد، از نوشیدن شربت عسل بهره خواهد گرفت. (عسل را در آب گرم حل نکنید بلکه آب را بجوشانید سپس وقتی سرد شد عسل را حل کنید، همچنین در شب نزدیکی نباید از لبنیات استفاده کرد. بیشتر روی شیر و ماست تأکید شده.)
5- 6دانه خرما را در روغن زیتون در ماهیتابه تفت دهید و دو عدد تخممرغ به آن اضافه کنید. پس از خشک شدن، به آن یک قاشق غذاخوری عسل اضافه کنید و این نیمرو را با نان به عنوان صبحانه به مدت 10 روز صرف کنید. بسیار ارزشمند است که تؤام با چنین صبحانهای، هر روز یک تا دو لیوان آبمیوهها یا خود میوهها را به اندازه کافی صرف کنید. آبمیوه برای سالمندان و کودکان خردسال که توان جویدن کافی میوهها را ممکن است نداشته باشند، توصیه میشود. اما افرادی که دندان خوبی دارند و میتوانند میوهها را به خوبی بجوند، بهتر است به جای آب میوهها، خود میوهها را صرف کنند تا از الیاف ارزشمند میوهها نیز برخوردار شوند. آب سبزیها به میزان روزانه یک فنجان یا خود سبزیها به قدر کافی تؤام با غذاهای روزانه بسیار مفید است. زیرا ویتامینها و موادمعدنی مختلف به مقدار فراوان در سبزیها یافت میشوند. پس از 10 روز که صبحانه متشکل از مواد فوق را صرف کردید، کمبودهای غذایی بدن شما برطرف میشود و از آن پس برای خوب نگه داشتن بدن خود از لحاظ موادغذایی مورد نیاز، هر 3 روز یک بار به خوردن صبحانه مذکور مبادرت کنید. خرما، روغن زیتون، عسل و تخممرغ، همه از غذاهای بسیار بسیار مفید هستند و با صرف مناسب آنها هرگونه سوء تغذیه و کمبودهای غذایی در بدن شما برطرف میشود. رعایت تجویز فوق توسط زنها نیز نتیجه مشابه میدهد.
6- 2قاشق غذاخوری آب پیاز رنده شده نصف یک پیاز متوسط مخلوط با دو قاشق غذاخوری عسل، به مقدار مساوی پس از صبحانه و پس از شام به مدت 10 روز و از آن پس یک روز در میان نصف مقادیر فوق تا 30 روز صرف شود. این تجویز، باعث افزایش تولید منی در مرد و افزایش تمایل جنسی در زن میشود.
7- یک قاشق چایخوری خاویار مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل پس از صبحانه و پس از شام به مدت 5 روز صرف شود. این تجویز برای تقویت عمومی بدن، رفع ناراحتیهای اعصاب و رفع هرگونه ناتوانی جنسی بسیار مؤثر است.
8- یک گرم زعفران، 10گرم زیره، 5گرم تخم شوید، 100گرم مغز گردو را خوب بکوبید و مخلوط کنید. هر روز تا تمام شدن این مخلوط پس از صبحانه و شام و یک قاشق چایخوری از آن را با یک قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید و با یک لیوان شیر در صبح و یک لیوان چای پس از شام صرف کنید. این مخلوط برای رفع ناتوانیهای جنسی، افزایش تولید منی و افزایش تمایل و قدرت جنسی بسیار مفید است.
9- عاقرقرحا، زنجبیل، فلفل سیاه هر یک 7 مثقال (که 35گرم میباشد) 25 عدد تخممرغ خانگی، سه قلم ادویه را کاملاً نرم کوبیده با زرده تخممرغ و 12 مثقال (که 60گرم میباشد) عسل صاف شده از موم مخلوط نموده تا معجون شود.صبح ناشتا به قدر فندقی و بعد از غذای ظهر و شب به قدر مذکور میل نمایید. (این به جهت رفع سستی آلت مفید است، به دستور بوعلی سینا میباشد.)
10- روغن زیتون عتیق 75گرم، عسل75گرم یا بیشتر، کندر25گرم، روغن سیاهدانه25گرم ، بالمناصفه ( به نسبت مساوی) در حمام سه روز بنوشید و آب سرد در آن روزها نخورند این روغن از جمیع دردهای بارده و فلج و امثال او نجات دهد و پیران صد ساله را هیجان شهوت گرداند.
11- عنبرا شهب، پنیر مایه شتر عرب، خولنجان، خصیه الثعلب از هر یک ده گرم و مشک و میخک از هریک 5گرم، تمام دواها را نرم کوبیده و بسایید، وزن تمام آنها عسل مخلوط نموده، به اندازه فندقی حب سازید. روزی یک عدد تناول نمایید، و در عقب او شیر تازه دوشیده گاومیش یا گاو یا آبشاهی یا آبنخود خیسانده شده با عسل شیرین نموده و بنوشید. (مقدار وزن حب نیم مثقال باشد مانعی ندارد.)
12- 200گرم سیاهدانه + 200گرم + 100گرم کندور+ 50گرم روغن سیاهدانه + 50گرم روغن زیتون یک قاشق غذاخوری از مخلوط فوق همراه غذا میل کنید.
تصلب شرایین، کمخونی و فشار خون:
1- خوردن یک قاشق غذاخوری آب پیاز مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل در هر نوبت از روز (بعد از نهار و شام) برای تحلیل چربیهای سخت شده در دیوارهی سرخرگهای مغزی و درمان سختی دیوارهی سرخرگها (تصلبشرایین) و جلوگیری از سکته مغزی مؤثر است.
2- آب سبزیها (اسفنج، تره، جعفری، هویج، تربسیاه، کرفس،کاهو و غیره) و آب انواع میوهها (سیب،گلابی، به، انار و غیره) حاوی مقادیر فراوان ویتامینها و موادمعدنی هستند. آهن جزیی از هموگلوبین است و کمبود آن سبب کاهش هموگلوبین و کاهش ساختهشدن گویچههای قرمز و کم خونی میشود. ویتامین ب12 برای خون سازی ضروری است وکمبود آن سبب ایجاد کم خونی کشنده میشود. از طرفی آب سبزیها و میوهها (به خصوص سبزیها) حاوی تمام ویتامینها و موادمعدنی ضروری است. بنابراین برای رفع کم خونی، مصرف یک فنجان آب سبزیها یا آب میوهها با یک قاشق غذا خوری عسل در هر نوبت از روز به مدت 20 روز و در ادامه سبزی و میوه کافی در غذای روزانه، باعث درمان کم خونی وجلوگیری از بروز مجدد کم خونی میشود. [1] 3-مصرف یک عدد پیاز متوسط پخته با یک قاشق غذاخوری عسل در هر نوبت سبب کاهش فشار خون میشود.
سرماخوردگی:
در بعضی کتابها نوشته شده کسانیکه می خواهند سراسر زمستان را از سرماخوردگی محفوظ بمانند باید قبل از فصل مذکور روزانه مقداری اندک ویتامین ث و ویتامین آ تناول نماید. ولی آنچه را که همه بر این نظرند اثر درمانی عسل در زکام و سرماخوردگیهاست که هم طب قدیم و طب جدید آن را متذکر نموده، امام رضاعلیهالسلام در این مورد فرمودهاند: هرکس بخواهد در دوره زمستان، زکام را از خود دور بدارد هر روز سه لقمه عسل میل کند.( و من اراد مدة الشتاء فلیا کل کل یوم ثلاث لقم من الشهد و اعلم للعسل دلائل یعرف به نفعه من ضره و ذلک منذ شی إذا درکه الشم عطس و مند شی یشکر و له عند الذوق حرارة (حرافة ) شدیدة فهذه الانواع من العسل قاتلة). به علاوه میدانیم کسانیکه به پولن و گرده گیاهی حساس باشند با بوییدن آن حساسیتی نشان میدهند که واضحترین آنها عطسه زدن و آبریزش بینی است. با توجه به اینکه گردههای گیاهی همیشه جزء عسلها میباشند. حضرت میفرماید: عسلی که بوییدن آن تولید عطسه میکند خوردنش برای همان کس ضرر دارد یا عسلی که مستی میآورد، یا گلو و مری را میسوزاند. بازانچه نشانی از یک نوع حساسیت میباشد، خوردنش از طرف حضرت ممنوع شناخته شدهاست.
و اما فرمولهای زیر که بر پایهی عسل تهیه میشوند، برای برطرف شدن عوارض سرما خوردگی نافع است.( منظور از یک قاشق یک قاشق غذاخوری است.)
1- مخلوط یک قاشق عسل+ آب ولرم+ یک قاشق آب لیموترش (قبل از هر وعده غذا)
2- مخلوط یک قاشق عسل+ یک لیوان شیر ولرم (قبل از هر وعده غذا)
3- مخلوط 100گرم عسل+ نصف استکان لیموترش (یک قاشق قبل از هر وعده غذا)
4- یک قاشق عسل+ یک استکان دم کرده مریم گلی+ یک استکان شیر (بعد از نهار و شام به مدت دو روز)
5- یک استکان عسل+ یک استکان آب ترب (یک قاشق قبل از هر وعده غذا)
6- یک قاشق عسل+ یک استکان دم کرده اکلیل کوهی (بعد از نهار و شام به مدت دو روز)
7- یک قاشق عسل+ یک فنجان دم کرده و صاف شدهی ساقههای گلدار آویشن (30گرم) در یک لیتر آب (بعد از صبحانه،نهار، شام به مدت دو روز)
8- یک استکان عسل+ یک قاشق چایخوری سیاهدانه (یک قاشق بعد از صبحانه، نهار و شام) برای رفع قطع تب و درمان عوارض سرماخوردگی.
9- 8 قاشق مرباخوری عسل (هر دو ساعت یک قاشق مرباخوری) برای درمان تب علف خشک(hay fever) در برخی افراد که به استنشاق گرد و غبار علف خشک((hayحساسند مفید است.
10- یک قاشق عسل+ یک استکان دم کرده 5گرم تخم رازیانه (نیم ساعت قبل از نهار و شام به مدت دو روز) برای کاهش تب.
11-یک قاشق عسل+ یک فنجان جوشانده گل بنفشه صاف کرده (هر 4ساعت یک فنجان)50گرم گل بنفشه را در یک لیتر آب بجوشانید وآن را صاف کنید و با دستور فوق بنوشید. این تجویز برای رفع تب، آنفلولانزا، عوارض سرماخوردگی و رماتیسم مفید است.
12- 2گرم گرد ریشهی زنبق+ 4قاشق عسل ( هر 2ساعت یک قاشق چایخوری با یک فنجان چای صرف شود)
13- برای کمک به درمان سوزنیت، یک قاشق عسل مومدار را مثل آدامس به مدت 15دقیقه بجوید و موم باقیمانده را دور بریزید. (این عمل را 5بار در روز تکرار کنید) توجه داشته باشید که موم از لحاظ غذایی یا دارویی هیچ خاصیتی ندارد و اگر بلعیده شود، بدون هضم شدن دفع میشود. بنابراین در این تجویز، تنها نقش موم در عمل جویدن آن است که احتمالاً جویدن باعث کاهش التهاب سینوسها یا درمان سینوزیت میشود.
14- جوشانده گیاه مامیران مخلوط با یک قاشق چایخوری عسل(شستشوی بینی با این مخلوط برای درمان سینوزیت مفید است.)
15- 4 قاشق عسل+ دم کردهی گیاه بومادران در یک لیتر آب (یک فنجان هر 3ساعت نوشیده شود.) این نوشیدنی برای درمان آنفلونزا مفید است.
16- یک قاشق سوپخوری عسل را در یک چهارم لیتر آب ریخته و بجوشانید یک داروی مفید برای قرقره کردن به دست میآید که بهترین درمان انواع گلودرد است (با این مایع چشم را هم میتوان شست.)
گلو درد و رفع سرفه:
1- برای تسریع التیام ورم لوزهها (گلودرد) و سرفههای سخت که گلو و حنجره را به شدت ناراحت میکند، به مدت دو هفته هر روز سه بار و در هر نوبت 4 قاشق چایخوری عسل را به آرامی میل کنید. همراه با داروهای تجویز شده توسط پزشک، مصرف عسل طبق تجویز فوق، باعث بهبود سریعتر بیماری میشود. در این تجویز، عسل با آنتیبیوتیکهایی که دارد، در از بین بردن عوامل میکروبی عفونتزا به اثرات داروهای تجویز شده توسط پزشک کمک میکند. همچنین عسل باعث بیشتر شدن خروج اخلاط و سرعت بهبود میشود. ضمناً موادغذایی فراوان موجود در عسل، مقاوت بدن را در مقابل آثار تخریبی میکروبها و ویروسها بالا میبرد.
2- آب برگ کلم قرمز به مقدار یک استکان به همراه یک قاشق غذاخوری عسل به مدت یک هفته، دو نوبت در روز، برای رفع ناراحتیهای سینه و سرفه مفید است.
3- برای رفع سرفه، 4 قاشق چایخوری عسل را به آرامی میل کنید. برای بهبود بیماری سرفهزا، مصرف عسل را با یکی از 3 روش مذکور، دستکم 3 بار در روز و به مدت 10 روز ادامه دهید. قطع سریع سرفه، آبریزش بینی، خارش گلو، اخلاط سینه و تب احتمالی نشانه بهبودی کامل نیست. داروهای تجویز شده توسط پزشک و عسل باعث تسکین درد، سرفه، خارش گلو و دیگر علایم میشود. بنابراین، از زمان شروع مصرف دارو و غذای دارویی تا تمام شدن کل آنها باید به مصرف ادامه دهید. خواه علایم بهبودی حاصل شدهباشد یا نشدهباشد، به هر حال ادامه مصرف عسل تنها، به مقدار3 قاشق در 3 نوبت از روز به مدت یک ماه، یک عمل اطمینان بخش برای تقویت بدن شما پس از بیماری محسوب میشود. (افراد سالمند، به خصوص افرادی که قند خون آنها بالاست، باید عسل را تحت نظر پزشک مصرف کنند.)
4- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب پرتقال یا آب لیموترش حل کنید و 3 نوبت در روز بنوشید. این نوشیدنی به علت در برداشتن مقداری آنتیبیوتیک و مقادیر زیاد ویتامین ث و سایر ویتامینها و موادمعدنی به عنوان مکمل داروهای تجویز شده توسط پزشک برای تسریع التیام انواع سرماخوردگیها، گلودردها، عفونتهای گلو و ششها و سرفه بسیار مفید و اثربخش است. (این نوشیدنی نشاطآور هم میباشد.)
5- یک قاشق غذاخوری آب پیاز مخلوط با یک قاشق غذاخوری عسل، سه نوبت در روز به مدت دو هفته، به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک برای درمان سیاهسرفه،گلودرد، عفونت چرکی ششها و به حالت اول برگشتن صدا مفید است.
6- شلغم را با بخار آب بپزید و 3نوبت در روز به مدت 10روز در هر وعده دو شلغم متوسط را با یک قاشق مربا خوری عسل میل کنید. مصرف شلغم و عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک، برای تسریع بهبود گلودرد، سینهدرد (التهاب عفونی ششها)، سرفه وتغییر صدا بسیار سودبخش است.
نکته: از جوشاندن و حتی داغ کردن عسل پرهیز کنید، زیرا ضمن جوشاندن، ویتامینها، آنزیمها و آنتیبیوتیک موجود در عسل از بین میرود.)
7-کوبیده مغز بادام یا فندق به مقدار یک قاشق چایخوری با یک قاشق غذاخوری عسل در 3نوبت از روز به مدت 10روز، برای درمان سرفههای کهنه، سینهدرد مزمن و تسریع خروج اخلاط سینه و رفع سرفه بسیار مفید است.
8- یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آب هندوانه حل کنید. پس از صبحانه، نهار وشام به مدت یک هفته، یک لیوان آب هندوانه و عسل را بنوشید. این نوشیدنی خلطآور است. و برای درمان سینهدرد، سرفه و سنگ کلیه مفید است.
9- یک لیتر آب را به جوش آورید و 30گرم گل بنفشه در آن دم کنید و آن را صاف کنید. پس از صبحانه، نهار وشام یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان دمکرده گل بنفشه هم بزنید و بنوشید. این نوشیدنی برای رفع سرفههای سخت مفید است.
10- یک لیتر آب را به جوش آورید و 60گرم گل کلم را در آن دم کنید. یک قاشق غذاخوری عسل را در یک فنجان دمکرده گل کلم حل کنید و آن را 3 نوبت در روز بنوشید. این دم کردهی عسلدار برای نرم کردن سینه و دفع فراوان اخلاط و تسریع مدت درمان بیماریهای عفونی ریهها و گلو و قطع سرفه بسیار مفید است.
11- روزانه 3بار و هر بار 6عدد انجیر رسیده را با یک قاشق غذاخوری عسل صرف کنید. این تجویز به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک برای تسریع درمان گلودرد مفید است.
12- غرغره آب لیموترش، عسل و آب جوشیده سرد شده، 10 بار در روز به مدت 3 روز به همراه مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک، برای درمان گلودرد بسیار مفید است. برای تهیه محلول غرغره، 5قاشق غذاخوری آب لیموترش و3قاشق غذاخوری عسل را در نیم لیتر آب جوشیده سرد شده بریزید و حل کنید.
13- شلغم یا کدوحلوایی پخته شده با بخار همراه با یک قاشق غذاخوری عسل، 3 بار در روز به مدت یک هفته، توأم با داروهای تجویز شده توسط پزشک، برای نرم کردن سینه، دفع اخلاط چرکی، التهاب و عفونت ششها، قطع سرفه و اصلاح خشونت صدا مفید است. در هر نوبت مصرف، میتوانید به اندازه یک شلغم بزرگ یا به اندازهی آن از کدو همراه عسل صرف کنید. مصرف شلغم و کدو حلوایی با هم و توأم با عسل بهتر است. [1]
توجه: مصرف شلغم،کدو، ترب سیاه، کلم و انواع مختلف سبزیها و میوهها، ترجیحاً به صورت خام و در صورت تمایل به صورت پخته (به خصوص پخته شده با بخار) تؤام با عسل به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک، برای انواع سرماخوردگی، گلودرد، برونشیت(التهاب به ششها)، دفعه اخلاط سینه وقطع سرفه مفید است. برخی از سبزیها که خوردن پختهی آنها ممکن نباشد، میتوان آنها را آبگیری کرد و آب آنها را تؤام با عسل مصرف کرد یا آنها را با بخار پخت و با عسل صرف کرد.
تنگ نفس(آسم):
1- 100گرم ریشهی سنبل الطیبت را در یک لیتر آب بریزید و آنها را 12 ساعت سربسته نگهدارید. پس آن را صاف کنید و قبل از غذا، یک قاشق غذاخوری عسل را در یک لیوان آن را حل کنید و بنوشید. مبتلایان به آسم میتوانند در هر نوبت عود کردن تنگ نفس خود، از این نوشابه استفاده کنند تا تنگ نفس آنها بهبود یابد.
2- برای رفع تنگ نفس و باز شدن مجاری تنفسی، میتوان از بخور عسل استفاده کرد. برای این کار 2 لیوان آب را در یک قابلمه کوچک به جوش آورید. پس 2 قاشق غذاخوری عسل را در آن بریزید و به هم بزنید تا حل شود. بعد با کم کردن شعله و انداختن یک پارچه روی سر خود، بخار حاصل را به مدت 5دقیقه استنشاق کنید. بخور عسل موجب باز شدن مجاری تنفسی شما میشود. بخور عسل را میتوانید در هر نوبت عود کردن تنگ نفس انجام دهید و لااقل برای مدتی خود را راحت کنید. برخی نوشتهها حکایت از درمان قطعی تنگ نفس با بخور عسل میکنند.
(عسل حاصل از لاواند lavand ضد تشنج و ضد رماتیسم بوده و برای آسم و سیاهسرفه و لارنژیت و گریپ مؤثر است.) زیرا هر نوع عسلی که مربوط به ناحیهی مخصوصی باشد که گیاهان ویژهای داشته باشد. قدرت شفابخشی آن بر یک نوع از بیماریها بیشتر است.
[1] برای پختن شلغم و کدو یا چیزهای دیگر با بخار میتوانید مقدار لازم از آنها را پس از شستن درون یک آبکش بگذاریدسپس در یک قابلمه بزرگتر از آبکش به اندازه 2بند انگشت آب بریزید و آن را روی شعلهی آتش قرار دهید پس یک سنگ تمیز که بزرگی آنها بیشتر از 3بند انگشت باشد در آن قابلمه قرار دهید، به طوری که آب به اندازه یک بند انگشت پایینتر از آنها باشد. پس آبکش حاوی شلغم یا کدو را روی سنگها گذاشته و درب قابلمه را بگذارید و شعلهی آتش را روشن کنید. پس از جوش آمدن شعله را کم کنید. در این روش بدون اینکه آب با شلغم و کدو در تماس باشد، آنها با بخار آب پخته میشوند. برای پختن میوهها و سبزیها با بخار میتوانید از ظروف مخصوص بخارپز استفاده کنید که با آنها نیازی به قرار دادن سنگ در آب یا آبکش نخواهدبود. این ظروف یک توری یا آبکش پایه دارند که مواد پخته شدنی با بخار و بدون تماس با آب در آن پخته میشود. مزیت پختن با بخار نسبت به پختن در آب این است که در پختن با بخار، تمام مواد غذایی در مواد پختنی محفوظ میماند. اما در صورت پختن در آب، مقدار زیادی از مواد غذایی وارد آب پخت میشود که در بیشتر موارد، خوردن آب پخت مطلوب نیست، به طور مثال، وقتی شما شلغمی یا کدو را در آب میپزید، هرگز مایل نیستید که آب پخت آنها را نیز بنوشید، حال آنکه مقدار قابل توجهی از مواد مقوی شلغم یا کدو وارد آب پخت میشود.
جلوگیری از گرفتگی رگهای خونی:
به گفتهی محققان دانشگاه ایلینویز، کسی که روزانه 4قاشق عسل مصرف کند،آنتیاکسیدان مواد محافظ بیشتری در خون خود ذخیره خواهد کرد این مواد از گرفتگی رگهای خونی جلوگیری میکنند.
محققان به مردانی که بین 18 تا 68 سال سن داشتند به مدت 5هفته، هر روز یک لیوان آب با 4 قاشق پر عسل دادند، آزمایش خون این افراد نشان داد که در خون آنها به طور آشکار بیشتر از سایر افراد آنتیاکسیدان وجود دارد. آنتیاکسیدان مادهای است که از بافتهای بدن در مقابل اکسیژن تهاجمی محافظت میکند. تحقیقات انجام شده در گذشته نیز نشان داده است، که عسل به اندازهی سیب، موز یا توتفرنگی مواد محافظ و آنتیاکسیدان دارد. هر چه رنگ تیرهتر باشد به همان اندازه حاوی پیوندهای مفید بیشتری است.
اثر عسل روی خون:
برای ساخته شدن هموگلوبین خون، آهن و ویتامین ب12کافی باید فراهم باشد. عسل از نظر آهن غذایی نسبتا غنی که با مصرف آن سنتز هموگلوبین و در نتیجه گویچههای قرمز خون افزایش مییابد. با افزایش هموگلبین در خون، قدرت اکسیژن رسانی خون به بافتها نیز بیشتر میشود که این امر خود نتایج مفیدی را در سوخت وساز و سلامت بدن به بار میآورد. بالا رفتن هموگلوبین خون در اثر مصرف مرتب عسل با آزمایشهای مختلف به اثبات رسیدهاست.
اثر عسل روی تسکین دردهای عضلانی:
گاهی به علت کار عضلانی سخت یا ورزش سنگین، به خصوص در مواردی که شخص عادت به انجام روزمرهی کارهای عضلانی سنگین یا طولانی مدت ندارد. یک یا چند عضلهی پشت دچار انقباض طولانی مدت میشود که در اصطلاح علمی به آن قولنج یا گرفتگی عضلانی(اسپاسم) گویند. در اصطلاح عامیانه به این نوع کمردردها (بادگرفتگی) میگویند. حال اگر به علت عدم رعایت اصول انجام کارهای عضلانی سنگین دراز مدت، باعث گرفتگی یک یا چند عضلهی بدن خود شدید و احساس قولنج کردید، میتوانید با یکی از روشهای زیر، قولنج عضلانی را برطرف کنید. البته پس از بهبودی، با انجام نرمش و ورزش روزانه، عضلات خود را قدرتمند کنید تا در آینده دوباره دچار گرفتگی عضلانی نشوید:
1- مقداری گرد زینان را با عسل مخلوط کنید و آن را به صورت خمیر در آورید. سپس این خمیر را با دست روی عضلهی دردناک فرد بیمار بمالید. قدری از مواد این خمیر، مثل روغن ویکس جذب پوست میشود. و باعث گرم شدن نواحی مالش میگردد.
2- مقادیر مساوی از عسل وگلیسرین را مخلوط کنید و این را روی عضلهی دردناک فرد مبتلا به قولنج عضلانی بمالید. از این مخلوط میتوانید برای مالیدن به عضلات مبتلا شده به قولنج در نواحی پشت، کمر، پا یا دست بمالید. (این روش یا هر روش سنتی دیگر فقط برای هر نوبت مؤثر است و باعث نمیشود که عضلات شما دیگر به قولنج مبتلا نشود.)
3- برای درمان یا کاهش دردهای ناشی از قولنج (گرفتگی عضلانی) و کوفتگی میتوانید200گرم رنده شدهی پیاز را با 100گرم عسل مخلوط کنید و پس از دو روز آن را صاف کنید و مایع صاف شده را به مقدار2 استکان قبل از هر صبحانه بنوشید.
4- روزانه شش قاشق قهوهخوری عسل، برای التهاب و رنجهای عضلانی میل نمایید.(بعد از غذا دو قاشق) یکی از مهمترین دلایل گرفتگی، عضلات، ناکافی بودن (قند گلوکز) و تجمع اسیدلاکتیک در سلولهای عضلانی است.که منجر به انقباض یا جمع شدن عضله و باز نشدن یا منبسط نشدن آن میشود که این حالت را اصطلاحاً گرفتگی عضلانی مینامند. پس وقتی عضلهای در اثر کمبود سوخت دچار گرفتگی میشود، منطقی است قبول کنیم که اگر به آن سوخت برسانیم، به تدریج عضله به حالت عادی برمیگردد. عسل این کار را انجام میدهد و برای یک عضلهی بیسوخت، سوخت فراهم میکند. البته تدارک سوخت توسط عسل برای سلولهای عضلانی هر چند سریعتر از موادی چون نان، برنج و غیره است. اما به زمان نیاز دارد و در طول این زمان فرد مبتلا باید شدیداً درد بکشد.
تسکین دردهای مفصلی و استخوانی و آرتروز و…:
در عسل اسیدهای مختلفی وجود دارد که یکی از آنها اسیدفرمیک است، این اسید در گیاه گزنه نیز وجود دارد که مصرف درمانی گزنه به صورت دم کرده یا مالیدن روی مفاصل و استخوانهای دردناک در طب جدید نیز توصیه میشود.
عسل به دلیل داشتن اسیدفرمیک، داروی خوبی برای درمان بیماریهای مفصلی و استخوانی است که به صورت خوردنی و مالیدنی روی موضع درد توصیه میشود. برای درمان آرتروز، مقداری عسل را روی پارچهای تمیز بمالید و آن را روی مفصل مبتلا به آرتروز ببندید و هر 24ساعت یک بار عمل را تکرار کنید. برای درمان دردهای زانو، آرنج، عروق و عضلات نیز میتوانید قبل از صبحانه یک قاشق غذاخوری عسل میل کنید و مقداری عسل را روی موضع دردناک بمالید و آن را ببندید. مالیدن مخلوط مساوی از عسل و گلیسرین به محل کوفتگی، بهبود آن را تسریع میکند.
در منابع طب سنتی، موارد زیر برای کاهش دردهای مفصلی، نقرس و درد دملها توصیه شدهاست.
1- خوردن جوشانده شلغم رنده کرده با عسل(3 استکان در روز)
2- خوردن جوشانده برگ زیتون با عسل(یک لیوان قبل از صبحانه) (این روش با احتیاط عمل میشود.)
3- خوردن مخلوط مساوی از عسل، سرکه و آب انگور(یک استکان قبل از نهار)
4- ضماد عصاره پیاز نرگس با عسل روی مواضع دردناک بدن.
5- ضماد مخلوط کوبیده مغز گردو، زیره و عسل روی مفاصل دردناک محل کوفتگی پا یا دست و محل گرفتگی عضلات.
روماتیسم:
1ـ 8 مثقال تخم ترب سیاه+ 8 مثقال دانهی خشخاش سفید+ 16 مثقال عسل بدون موم را مخلوط کنید و آن را روی موضع دردناک بمالید و سپس روی آن را با یک پارچهی تمیز ببندید. این عمل باعث کاهش درد میشود و میتوانید در صورت نیاز آن را تکرار کنید.
2ـ خوردن عسل به میزان یک قاشق مرباخوری پس از هر وعده غذا میتواند برای درمان روماتیسم کهنه مفید باشد.
3ـ یادآوری: زهر نیش زنبور عسل برای درمان روماتیسم مفید است. افراد مبتلا در صورت حساسیت نداشتن به زنبور میتوانند زنبور را روی موضع دردناک بگذارند و با تحریک آن سبب نیش خوردن شوند.
معالجهی روماتیسم و نقرس:
سی تا شصت گرم برگهای خشک و یا تازهی راج را در یک لیتر آب سرد دوازده ساعت بخیسانید. بعد ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و نیم دقیقه بجوشد. سپس آن را از روی آتش بردارید و پانزده تا بیست دقیقه بگذارید بماند تا دم بکشد. بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز سه تا پنج فنجان از آن را بنوشید. جوشانده و دمکرده برگهای راج دردهای رماتیسم را آرام میکند.
کسانی که رماتیسم دارند و میخواهند از نسخهی شمشاد استفاده کنند باید یک یا دو قاشق چایخوری از پوست شاخههای درخت شمشاد را که خشک و گرد کردهاند در یک فنجان آب جوش بریزند و ده دقیقه آن را دم کنند بعد صاف کند و با عسل شیرین سازند و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشند، مدتی که به این کار ادامه دهند خواهند دید دیگر درد رماتیسم را احساس نمیکنند.
پنج گرم گل طاووسی تازه یا خشک را در یک فنجان آب گرم بریزید و پانزده دقیقه دم کنید، بعد آن را صاف کرده با عسل شیرین سازید و در طی روز سه فنجان از آن را بنوشید تا دردهای رماتیسم شما را شفا دهد.
چهل گرم گل گندم خشک را در یک لیتر آب جوش بریزید و به مدت بیست دقیقه آن را دم کنید، سپس صاف کنید و با عسل شیرین سازید و قبل از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید.
یا بهتر است شصت گرم گل گندم خشک را در یک لیتر آب بریزید و هشت روز بگذارید بماند تا بخیسد و هر روز سه فنجان از آن را قبل از غذا بنوشید تا رماتیسم و نقرس شما برطرف شود. (در نظر داشته باشید که این نوعی داروست و طبق تعالیم دینی جز در موارد ضروری و تجویز پزشک نمیتوان دارویی را که در آن مواد سکرآور وجود دارد مصرف کرد.)
جوشاندهی ماردارو که دستور تهیهی آن را در مورد یبوست دادیم به همان اندازه و مقدار برای اختلالات مفاصل و رماتیسم موثر و مفید میباشد.
شربت ماردارو با عسل هم برای کسانی که مبتلا به نقرس و رماتیسم هستند موثر و مفید میباشد. توجه کنید که دانه و میوههای ماردارو دارای سم قوی است و نباید آن را مصرف کرد.
یبوست:
عامل یبوست کندی حرکات دودی رودههاست. وقتی غذاهای جذب نشده در روده باریک، برای دفع وارد روده بزرگ شود، چنانچه حرکات دودی روده بزرگ ضعیف باشد، مدفوع مدت بیشتری در آن باقی میماند و در مدت توقف، مقدار زیادی از آب آن از دیوارهی روده جذب میشود و مرتب بر تراکم و سخت شدن آن اضافه میشود و سرانجام با سختی و ناراحتی بسیار بیشتر دفع میشود مصرف غذاهای پر الیاف، مثل انواع میوهها و سبزیجات، شیر، و غذاهای آبکی، مثل سوپ و آش توأم با یک قاشق مرباخوری عسل با هر نوبت غذا، بهترین روش درمان یبوست است. شیر و عسل یک مسهل ملایم و خوب است.
رفع یبوست:
یک تا سه شاخهی جوان تاک سلیمانی را که تازه چیدهاید در صدوپنجاه تا دویستگرم آب جوش بریزید و کمی هم تخم انیسون، به اندازه محتوی دو انگشت، به آن اضافه کنید و ده دقیقه بگذارید دم بکشد. بعد، این دمکرده را در پارچه بریزید و صاف کرده با عسل شیرین سازید و هر سه ساعت یک فنجان از آن بنوشید تا یبوست مزمن شما بر طرف گردد.
ده گرم ریشهی خشک ماردارو را با یک لیتر آب سرد در ظرفی بریزید و یک یا دو ساعت بگذارید بخیسد بعد ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید همین که جوش آمد آن را از روی آتش بردارید و ده تا پانزده دقیقه بگذارید دم بکشد بعد آن را صاف کنید و 4 فنجان قهوهخوری از آن را صبح ناشتامیل چند روز که این کار را کردید یبوست به هر درجهای باشد برطرف خواهد شد.
نسخهدیگر: برای رفع یبوست با ماردارو این است که 45 گرم ریشه مارداروی خشک را با پانصد گرم عسل و یک لیتر آب و نیملیتر سرکهی انگور در ظرفی بریزید و آن ظرف را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و نیم ساعت بجوشد بین آن را سرد کنید و هر روز شش قاشق سوپخوری از آن را بخورید به ترتیبی که بین هر قاشق دو ساعت فاصله داشته باشد.
نسخهی دیگر: این است که ریشهی بزرگ ماردارو را که تازه از خاک درآوردهای گود کنید و در گودی آن شکر بریزید و دوازده ساعت آن را در زیرزمین یا جای خنک و مرطوب بگذارید فرداری آن روز در گودی ماردارو شربت روشن با طعم مطبوع بدست خواهید آورد که اگر هر شب دو قاشق سوپخوری از این شربت را بخورید در دراز مدت، آثار یبوست از بین خواهد رفت بدون اینکه رودههای شما دچار تحریکی شده باشد.
کبد:
باید گفت که عسل به علت نقشی که در افزایش گردش خون در قلب و عروق و در نتیجه ساختن هموگلبین بیشتر، اکسیژن رسانی بیشتر به بافتها و سلولها و افزایش قابلیت سوخت و ساز مواد غذایی دارد، کبد نیز به عنوان یک بافت بسیار فعال بدن در کار خود تقویت شده و قدرت پالایش سموم در این عضو افزایش مییابد. دکتر شومن موارد متعددی از نارساییهای کبدی و یک مورد یرقان را با تزریق عسل درمان کرده است. اما یک مورد خونریزی کبدی و افزایش وزن در بیماران تحت معالجه را نیز گزارش کرده است.
معالجهی بحرانهای کبدی:
شصت تا نودگرم ریشههای زنبق را که خشک کردهاید، ریز ریز کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و دو دقیقه بجوشد و بعد بیست دقیقه آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و دو دقیقه بجوشد و بعد بیست دقیقه آن را دم کنید، سپس صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز دو تا سه فنجان از آن را در فاصلهی غذاهای اصلی بنوشید. جوشاندهی ریشهی زنبق ترشحات صفرا را آسان ساخته و بحرانهای کبدی را معالجه میکند و بدین جهت تقویت کنندهی خوبی برای ترشح صفراست.
بیست گرم برگ و ساقه گلدار فراسیون خشک را در ظرفی که نیم لیتر آب دارد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید. بعد، آن را از روی آتش بردارید و ده دقیقه دم کنید. بعد، صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز چهار تا پنج نصف فنجان از آن را بنوشید. این جوشانده برای درمان نارسائی کبد و کیسه صفرا بسیار مفید و موثر است.
ده تا سی گرم ریشه جنتیانا را بکوبید تا گرد شود، بعد آن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و چهار ساعت بگذارید بماند تا دم بکشد، بعد آن را صاف کرده و با عسل شیرین سازید و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید. این دمکرده تقویت کننده کبد است.
جوشاندهی ریشهی ماردارو به ترتیبی که در مورد درمان یبوست شرح دادیم به همان مقدار و اندازه دارویی برای یرقان و احتقان کبد و کیسهی صفرا است که بکلی این عوارض و اختلالات کبد و کیسهی صفرا را درمان خواهد کرد. (ده گرم ریشهی خشک ماردارو را با یک لیتر آب سرد در ظرفی بریزید و یک یا دو ساعت بگذارید بخیسد بعد ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید همین که جوش آمد آن را از روی آتش بردارید و ده تا پانزده دقیقه بگذارید دم بکشد بعد آن را صاف کنید و 4 فنجان قهوهخوری از آن را صبح ناشتا چند روز که این کار را کردید یبوست به هر درجهای باشد برطرف خواهد شد.
نسخهدیگر: با ماردارو این است که 45 گرم ریشه مارداروی خشک را با پانصد گرم عسل و یک لیتر آب و نیملیتر سرکهی انگور در ظرفی بریزید و آن ظرف را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و نیم ساعت بجوشد بین آن را سرد کنید و هر روز شش قاشق سوپخوری از آن را بخورید به ترتیبی که بین هر قاشق دو ساعت فاصله داشته باشد.
نسخهی دیگر: این است که ریشهی بزرگ ماردارو را که تازه از خاک درآوردهای گود کنید و در گودی آن شکر بریزید و دوازده ساعت آن را در زیرزمین یا جای خنک و مرطوب بگذارید فردای آن روز در گودی ماردارو شربت روشن با طعم مطبوع بدست خواهید آورد که اگر هر شب دو قاشق سوپخوری از این شربت را بخورید در دراز مدت، آثار یبوست از بین خواهد رفت بدون اینکه رودههای شما دچار تحریکی شده باشد.)
بیست و پنج تا پنجاه گرم گل تازهی مینای چمنی را در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید یک تا دو قاشق بجوشد. سپس، آتش را خاموش کیند تا پانزده دقیقه دم بکشد. صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز چهار تا پنج نصف فنجان از آن را بنوشید تا خون شما تصفیه شود و ناراختیهای کبدی شما برطرف شود. همین جوشانده برای درمان یرقان هم موثر است.
بیماریهای عصبی:
اثر مفید مصرف عسل روی دستگاه اعصاب از روزگاران قدیم جزء اعتقادات عوام بودهاست و امروز معالجه برخی امراض عصبی، مثل تشویش، اضطراب، بیخوابی و انقباضات تشنجی عضلات با مصرف عسل مورد تأیید برخی پزشکان قرار گرفته است. مصرف عسلی که به آن اسید گلوتامیک اضافه شده باشد، برای درمان برخی عوارض دستگاه مرکزی اعصاب توصیه شدهاست.
وجود ویتامین D در عسل موجب تنظیم جذب کلسیم و فسفر میشود که یونهای این عناصر با کار اعصاب رابطه دارند. همچنین عسل چربیهای جدار عروق را تحلیل میبرد و از تصلب شرایین ممانعت میکند و نرمی عروق را حفظ میکند که این امر موجب افزایش بازده جذب در عروق و رسیدن موادغذایی فراوان به مغز و اعصاب میشود که حاصل آنها تقویت حافظه است. لذا مصرف عسل در افراد جوان و مسن باعث تقویت حافظه و در سالمندان مبتلا به فراموشی، باعث کاهش آثار بیماری فراموشی میشود.
علی هذا برای رفع ناراحتیها و زخمهای معده، رودهها و اثنیعشر خوردن عسل همراه با برخی مواد دیگر به صورت تجویزهای زیر توصیه میشود:
1- حلوای آرد گندم، عسل و زعفران برای تقویت کار معده
2- گرد بالنگ با عسل برای تقویت کار معده و رودهها
3- مخلوط شیر و عسل برای تقویت عمومی بدن و کار دستگاه گوارش
4- 5 مخلوط مساوی از عسل و انجیر برای درمان زخم معده
5- دو فنجان جوشاندهی صاف شده برگ ریشه کاسنی با عسل قبل از صبحانه
6- شربت عسل در آب ولرم یا معمولی برای رفع درد و ناراحتی
7- برای درمان نفخ معده و دستگاه گوارش، خوردن یکی از این مخلوطها:1- سیاهدانه با عسل یا کره با عسل 2_گرد زینان با عسل یا گرد بالنگ با عسل مفید است.
8- مصرف یک قاشق عسل قبل از صبحانه برای درمان ترش کردن معده، آبریزش دهان، آروغ زدن و کلاً سردی مزاج تا رفع کامل مشکل توصیه میشود.
9- برای درمان ورم معده، ورم روده و یبوست، 8 قاشق غذاخوری گرد ریحان را در یک لیتر(4لیوان) آب دم کنید و هر لیوان آن را همراه با یک قاشق مرباخوری عسل به تدریج در طول یک روز بنوشید. پس از مصرف 16 لیوان در طول 4روز در صورت نیاز تا 2روز دیگر تکرار کنید.
10- برای دفع کرم آسکاریس، 8 گرم گرد گل بومادران را با 100 گرم عسل مخلوط کنید و در یک نوبت قبل از صبحانه مصرف کنید.
11- برای دفع کرم کدو در افراد بالغ: الف-75گرم مغز تخم کدو را بکوبید و پس از اختلاط با 100 گرم عسل، دریک نوبت و قبل از صبحانه مصرف کنید. ب-100گرم عسل را با یک فنجان آب پونه و مقداری نمک مصرف کنید.
12- برای دفع کرم کدو در کودکان 40گرم مغز تخم کدو را بکوبید و آن را با 30 گرم عسل مخلوط کنید و به جای شام و قبل از خواب به کودک بخورانید.
ب- دو حب سیر متوسط را در یک لیوان شیر بجوشانید و آن را با یک قاشق عسل شیرین کنید و قبل از خواب به کودک بخورانید.
13- عسل ملین است و قندهای موجود درآن به مراتب بهتر از قند یا شکر معمولی در بدن مصرف میشوند. افراد مبتلا به یبوست مزمن، با مصرف دو لیوان شیر و عسل یا دو لیوان آب گرم و عسل در روز، از کندی تخلیه مزاج راحت میشوند.
در مورد زخم معده و زخم اثنیعشر بایستی صبح ناشتا یک قاشق سوپخوری عسل بخورند تا یک ساعت هیچ چیز میل ننمایند.
بیماریهای گوارش:
عسل مادهای است ملین و کمک دهنده به هضم غذاها که مصرف اندک ولی دایمی آن برای فعالیت طبیعی دستگاه گوارش توصیه شدهاست. عسل با داشتن آهن و منگنز بالا به عمل هضم کمک میکند و از ترشح اسید اضافی ممانعت میکند.(زیرا خود اسیدی است) عسل با سایر خواصی که دارد، به طور غیر مستقیم باعث تنظیم ترشح شیرهی معده میشود و به عنوان یک مرهم موجب التیام زخمهای معده میشود در واقع اثر التیامی عسل روی زخمهای معده به علت ایجاد آرامش عصبی در فرد مصرفکننده عسل است زیرا بیشتر زخمهای معده و اثنی عشر منشأ عصبی دارند. خواص لینتدهندگی(نرم کنندگی) و ضدمیکروبی عسل باعث تقویت و تسهیل عمل دفع و لینت(نرمی) مزاج میشود و با عفونتها مبارزه میکند مصرف عسل در حالت ناشتا و به خصوص به صورت محلول درآب برای بهبود زخمهای معده و روده توصیه میشود.
معالجهی یرقان:
سی تا شصت گرم برگهای خشک تازهی راج را در یک لیتر آب سرد دوازده ساعت بخیسانید. بعد ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و نیم دقیقه بجوشد. سپس پانزده تا بیست دقیقه آن را دم کنید. بعد آن را صاف کرده، با عسل شیرین سازید و هر روز سه تا پنج فنجان از آن را بنوشید. جوشاندهی دمکردهی برگ راج تصفیه کنندهی کامل خون است و هنگامی که شما دچار یرقان و یا بحران کبدی شدیدی هستید ، به این نسخه عمل کنید.
پنج گرم گل گندم خشک را که بصورت گرد درآوردهاید، در یک قاشق سوپخوری عسل مخلوط کنید و هر روز یکبار در هر دورهی چهار روزه آن را بخورید و بمصرف آن ادامه دهید تا یرقان و زردی شما برطرف شود.
عسل حاوی آنتیبیوتیکها است که با آنها خاصیت ضدعفونی کنندگی پیدا میکند. همچنین عسل با دارا بودن موادی چون اسانس ترهبانتین، کافور و کاکوتی، باعث آرامش ریهها و تخلیهی اخلاط چرکی ریهها میشود. همانطورکه میدانید، بدن انرژی زیادی از دسترفته به بدن نرسد، مقاوت بدن در مقابل بیماری، کم میشود. از آن جا که عسل توسط بیماران مبتلا به امراض ریوی علاوه بر خواص فوقالذکر، باعث بالا بردن ذخایر انرژی بدن و افزایش قدرت بدن نیز میشود. براساس آنچه ذکر شد، کسانی که به بیماریهای ریوی، اعم از یک گرفتگی کم اهمیت صدا، سینه درد، سرفه وحتی سل مبتلا هستند، چنانچه به همراه داروهای تجویز شده توسط پزشک، عسل یا معجونهای مختلفی از عسل را نیز به طور مرتب مصرف کنند، زودتر بهبود مییابند. لذا مصرف عسل به تنهایی؛ عسل رقیق شده در آب جوشیده و یا ولرم یا سرد؛ عسل رقیق در شیر و مخلوط عسل و گلبرگ گل محمدی، برای درمان سرفه، گرفتگی صدا، بیماریهای عفونی ریه و سل ریوی سودمند است.
مخلوط یک استکان آب پیاز، یک استکان سرکه و دو استکان عسل به مقدار یک قاشق غذاخوری درهر دو ساعت، برای رفع سرفه، گرفتگی صدا و بیماریهای ریوی مؤثر است.
معالجهی آسم:
پانزده تا شصت گرم ریشههای زنبق تازه یا خشک را در یک لیتر آب جوش بریزید و آن را روی آتش بگذارید تا دو دقیقه بجوشد. بعد، ظرف آن را از روی آتش بردارید و بیست دقیقه به حال خود بگذارید تا دم بکشد. بعد، آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر ساعت دو قاشق سوپخوری از آن را مصرف کنید. جوشانده و دمکردهی ریشهی زنبق بحرانهای آسم را آرام میکند.
نسخهی دیگر: پانزده تا سی گرم گلهای خشک هزار چشم(هوفاریقون) را در یک لیتر آب جوش بریزید و دوازده دقیقه آن را دم کنید. بعد، صاف کرده و با عسل شیرین سازید هر روز دو یا سه فنجان از آن را بنوشید تا بحرانهای حملات آسم شما برطرف گردد. این دمکرده را برای معالجهی برونشیت و سرماخوردگی نیز تجویز میکنند.
درمان برونشیت:
شصت گرم برگهای تازه یا خشک راج را در یک لیتر آب سرد بریزید و یک شب بگذارید تا خوب بخیسد. سپس، ظرف محتوی آن را روی آتش بگذاریدبجوشد وسپس سرد شود و بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و در طول شبانهروز سه تا پنج فنجان از آن را بنوشید تا اگر مبتلا به برونشیت بودید شفا یابید.
پانزده تا شصت گرم خشک شاخه زبان گنجشک را در یک لیتر آب سرد بخیسانید و بعد ظرف آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و پنج دقیقه بجوشد. بعد آن را از وی آتش بردارید و صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز سه فنجان از آن را قبل از غذا بنوشید. این جوشانده برونشهای شما را پاک کرده و اگر در اثر برونشیت تب کردهاید تب شما را قطع خواهد کرد.
دمکرده ریشه زنبق را بخورید تا شفا یابید. برای تهیهی جوشانده و دمکرده ریشه زنبق باید پانزده تا شصت گرم ریشههای تازه یا خشک زنبق را در یک لیتر آب جوش بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا دو دقیقه بجوشد، بعد از روی آتش بردارید و بیست دقیقه آن را دم کنید، بعد صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر یک ساعت دو قاشق سوپخوری از آن را بنوشید.
پنجاه و پنج گرم برگ و گل سیزاب را که خشک کردهاید در نیم لیتر آب سرد در ظرفی بریزید و آن ظرف را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و چند دقیقه بجوشد. بعد، آتش زیر ظرف را خاموش کنید و بگذارید دو تا پانزده دقیقه دم بکشد. سپس، آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و نیمساعت قبل از صرف غذا یک فنجان از آن را بنوشید. جوشاندهی سیزاب بترتیبی که طرز تهیه و مصرف آن را در بالا دادیم درمان موثری برای برونشیت میباشد.
پنجاه تا شصت گرم ریشهی علف نقرهای را که خشک شده است با یک لیتر آب سرد در ظرفی بریزید و یک ساعت بحال خودش بگذارید تا خوب خیس بخورد بعد ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا با آتش ملایمی بجوش آید و پنج تا ده دقیقه بجوشد بعد آتش را خاموش کنید و بگذارید ده دقیقه دم بکشد، صاف کنید و با عسل شیرین سازید و هر روز چهار تا شش دفعه و هر دفعه نیم فنجان از این جوشانده را بنوشید. مصرف این جوشانده درمان برونشیت حتی برونشیت مزمن و آسم و تمام اختلالات مربوط به دستگاه تنفسی موثر است.
بیست گرم گل و برگ گل ختمی را در یک لیتر آب جوش بریزید و دوازده دقیقه آن را دم کنید. بعد آن را صاف کرده و با عسل شیرین سازید و هر روزی سه فنجان از آن را بنوشید. این دمکرده برونشها را پاک کرده و سرفه را آرام خواهد کرد. جوشانده ریشه گل ختمی را مانند(سی تاچهل گرم ریشه گل ختمی دریک لیتراب خیسانده بعدازدوساعت دوازده دقیقه جوشانده) آنژین، پس از اینکه تهیه نمودید،با عسل شیرین کنید و هر روز سه فنجان از آن بنوشید و توجه داشته باشید که از سه فنجان تجاوز نکنید. همچنین میتوانید شربت گل ختمی را مصرف کنید. طرز تهیهی آن بشرح زیر است:
پانزده تا بیست گرم ریشه خشک و قطعه قطعه شده گل ختمی را در نیملیتر آب سرد بخیسانید و یک کیلو شکر به آن اضافه کنید و بگذارید بیست وچهار ساعت به همان حال باقی بماند. هر روز سه قاشق سوپخوری از این شربت را بنوشید.
معالجهی کرمهای روده
پانزده تا پنجاه گرم ریشه فوژر (پر سیاوشان) را در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید و نیم ساعت بجوشد. بعد، آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و صبح ناشتا چند فنجان از آن را در فاصله یک ساعت به یک ساعت بنوشید.
یک ساعت بعد از آن که آخرین فنجان جوشانده ریشه فوژر را نوشیدید دمکرده زیر را تهیه کرده و بنوشید.
یک قاشق سوپخوری پوست بوردن را در یک فنجان آب جوشان بریزید و یک قاشق سوپخوری تخم سنا را به آن اضافه کنید ده دقیقه دم بکشد و آن را بنوشید. این دمکرده که خاصیت مسهلی دارد بعد از جوشانده فوژر موجب دفع و خروج کرم کدو و کرمهای روده میشود. ولی در این مورد باید این نسخه را با توجه کامل تهیه کنید و صبح ناشتا مصرف نمایید.
بیماریهای کلیوی:
عسل ضدعفونی کنندهی خوبی برای مجاری ادرار است و در صورت مصرف پیوستهی آن به صورت محلول در آب، باعث افزایش ادرار و خرد شدن سنگهای مجاری ادرار و کلیه میشود. مصرف عسل به صورت محلول در جوشاندهی میوه نسترن (30گرم میوهی نسترن در یک لیتر آب) وآب ترب سیاه (3 استکان در روز) و نیز با آب لیمو و روغن زیتون به میزان 3 قاشق سوپخوری در روز توصیه شدهاست.(برای مزاج گرم و سرد)
معالجه اختلالات کلیهها:
• پنجاه گرم گل و ساقه گل طاووسی را که تازه یا خشک باشد در یک لیتر آب بخیسانید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا دوازده دقیقه بجوشد، بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین نمایید و هر روز دو یا سه فنجان از آن را بنوشید. این دوا، سنگهای کلیه را حل میکند و صافیهای کلیه را تمیز کرده، آنها را از سموم پاک میکند. همچنین، شما میتوانید دو گرم تخم گل طاووسی را که خشک کردهاید بکوبید و در یک لیوان آب بریزید و هفت یا هشت ساعت بگذارید بماند بعد آن را بنوشید.
• بیست گرم برگ و ساقه گلدار فراسیون خشک را در ظرفی که نیم لیتر آبدارد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید تا بجوش آید. بعد، آن را از روی آتش بردارید و ده دقیقه دم کنید. بعد، صاف کنید و باعسل شیرین سازید و هر روز چهار تا پنج نصف فنجان از آن را بنوشید. این جوشانده برای درمان نارسایی کبد و کیسه صفرا بسیار مفید و موثر است.
• ده گرم ریشه خشک مار دارو که در آب سرد دو ساعت بخیسد و بعد از جوشاندن ده تا پانزده دقیقه دم بکشد برای یرقان و احتقان کبد و اختلات کیسه صفراو یبوست درمان خوبی است همین دارو با عسل در نقرس و رماتیسم موثر است .
• ده تا سیگرم ریشه جنتیانا را بکوبید تا گرد شود،بعد آن را در یک لیتر آب جوش دم کنید و چهار ساعت بگذارید بماند تا دم بکشد،بعد آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید. این دمکرده تقویت کننده کبد است.
• بیست تا پنجاه گرم گل تازهی مینای چمنی را که تازه چیدهاید، در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوی آن را روی آتش بگذارید یک تا دو دقیقه بجوشد. بعد،آن را از روی آتش بردارید و پانزده دقیقه دم کنید. بعد، آن را صاف کنید و با عسل شیرین سازید و در طول روز چهار تا پنج بار هر بار نیم فنجان از آن را بنوشید. وقتی شما ورم روده دارید، نوشیدن این دمکرده اعمال رودهها را منظم خواهد کرد.
خواص درمانی و کمک درمانی عسل
بیماری های قلبی:
مصرف عسل باعث میشود که علاوه بر تأمین انرژی فراوان برای تحریک و تقویت قلب، چربیهای داخل قلب و عروق تحلیل روند و به این وسیله باعث گشادشدن عروق و رفع تنگی آنها، افزایش جریان خون در قلب و عروق وتنظیم فشار خون میشود و با چنین اثراتی طبعاًَ از خطر بروز سکته قلبی کاسته میشود. وقتی سرعت جریان خون در قلب و عروق زیاد شود، مقدار هموگلبین خون افزایش مییابد و این افزایش سبب جذب اکسیژن در ششها و در نهایت شادابی بیشتر به علت اکسیژن رسانی بیشتر به سلولهای بدن و دفع کارآمدتر مواد زاید آنها میشود. این توجیهات علمی ثابت میکند که مصرف عسل در افراد سالم موجب طول عمر بیشتر قلب آنها میشود و در بیماران قلبی باعث تقویت عضلهی قلب و تشدید فعالیت آن میشود.
بهترین نوشیدنیها عسل است که به قلب نشاط میبخشد و سینه را گرم میسازد. قندش یک قند بسیار خوب و مقوی قلب است و سبب بهبود وضع فشار مایعات بدن میشود و کمی و زیادی فشار خون را علاج میکند. پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآلهوسلم فرمودند: ( نِعمَ الشرابُ العسل یُرعی القلب و یَذهَبُ بَردُالصور.)
چه خوب آشامیدنی است عسل که سردی سینه را برطرف میسازد و قلب را برای زمان بیشتری آماده نگه میدارد و مدارا و شفقت و رعایت مینماید.
در طب النبی صلیاللهعلیهوآلهوسلم آمده است: این سه عمل قلب را شادمان و جسم را فربه خواهد ساخت.
1- استشمام بوی خوش 2- پوشیدن لباس نرم 3- نوشیدن عسل
روش زیر برای تغذیه عسل توسط بیماران قلبی توصیه میشود.
1- تقویت کار قلب یا کمک به رفع تنگی عروق را به مدت 3 ماه بطور مداوم ادامه دهید.
2- برای مدت 3 ماه، هرروز در سه نوبت 30گرم عسل را مصرف کنید .
3- سعی کنید مصرف در حد 30گرم در هر نوبت رعایت شود.
4- عسل مصرفی را بعد از صبحانه، نهار و شام به صورت شربت مصرف کنید.
5- در هرنوبت مصرف، 30گرم عسل (یک پیمانه مخصوص) را در یک لیوان آب سرد کاملاًَ حل کنید و بنوشید.
6- پس از سه ماه کمک درمانی با عسل را به مدت سه ماه دیگر به روش فوق و با 15گرم عسل درهر نوبت (45گرم در روز) ادامه دهید.
7- پس از اتمام ماه ششم، دوره کمک درمانی قلب شما با عسل تمام شده است. اما توصیه میشود که از آن پس نیز از مصرف عسل غافل نشوید و دست کم یک روز در میان یک لیوان شربت عسل که حاوی یک قاشق مربا خوری عسل باشد، بنوشید.
درمان تصلب شرائین
سی تا شصت گرم ریشهی شببوی خشک را در یک لیتر آب سرد بریزید و ظرف محتوی آن را یکساعت بگذارید بماند خیس بخورد. بعد آن را روی آتش بگذارید تا یک یا دو دقیقه بجوشد. سپس آن را از روی آتش بردارید و بگذارید خنک شود. صاف کنید، با عسل شیرین سازید و بعد از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید تا تصلب شرائین شما برطرف گردد.
)َوأّوحَیَ رُبکَ إلَی النَحلِ أنِ اتَخِذِی مِنَ الِجَبالِ بُیُوتاً َومِنَ الشَجَرَِوِممَا یَعرِشُونَ« 68» ثُمَ کُلِی مِن کُلِ الثَمَرَاتِ فَاسلُکِی ُسُبلَ َربِکِ ذُلُلً یَخُرُج مِن ُبطوُنِهَا َشَرابٌ مُختَلِفٌ ألوَانُهُ فِیهِ شِفآءٌ ِللنَاسِ إنَ ِفی ذلِکَ لایِةً لِقَومٍ یَتَفَکَرُونَ 69
(سوره نحل)
(وخداوند به زنبور عسل وحی کرد که در کوهها و درختان و سقفهای رفیع منزل گیرید 68 .و پس از میوههای شیرین و از حلاوت و شهد گلهای خوشبو تغذیه کنید؛ و راه پروردگارتان را به اطاعت بپویید، آنگاه از درون آنها شربت شیرینی به رنگهای مختلف بیرون آید که در آن شفاء مردمان است در این کار نیز آیت قدرت خدا برای متفکران پیداست.)
« روایات اهلبیت علیهم السلام »
حضرت صادق علیهالسلام فرمودند: پیغمبر صلیاللهعلیهوآله عسل را خیلی دوست میداشت و فرمود: بر شما باد به دو شفاء، عسل و قرآن.
از امام جعفر صادق علیه السلام : مردم چون مکیدن و خوردن عسل داروئی نخواهند یافت.
پیغمبر اکرم صلیاللهعلیهوآله: اگر در چیزی شفاء باشد، در تیغ حجامت و شربت عسل است.
امیرمؤمنان علی علیهالسلام فرمودند: عسل داروی هر بیماری است، در خود آن هیچ بیماری وجود ندارد، بلغم را کم میکند و قلب را جلا میدهد.
امام رضاعلیهالسلام فرمودند: از جدم رسولالله صلیاللهعلیهوآله آمده است که خداوند برکت را در عسل قرار داد و در آن شفاء بیماریهاست وهفتاد پیغمبر «صلوات الله علیهم اجمعین» از آن برکت گرفتند.
امام کاظم علیهالسلام: عسل را با سیاهدانه بیامیزید و بگذارید کسی که تب دارد از این مخلوط لذیذ 3 انگشت به دهان گذارد، رنج تب از جانش فروخواهد ریخت.
حضرت فرمودند: عسل برای بیماران شفای عاجل و قاطع است.
از حضرت علی علیهالسلام: پیغمبر صلیاللهعلیهوآله فرمود: 5 چیز فراموشی را بر طرف میکند و به حافظه می افزاید، وبلغم را از بین میبرد: مسواک، روزه، خواندن قرآن، عسل، کندر.